V niektorých slovenských obciach si budú v októbri opäť voliť starostov

01.06.2012 Celý región

Bratislava 1. júna (TASR) - Niektoré slovenské obce si 27. októbra zopakujú voľby starostov a miestnych poslancov. Hlasovanie sa uskutoční v 21 obciach. Dôvody na vykonanie volieb sú rôzne.

Starostov si budú vyberať obyvatelia 15 obcí. V Belíne, Hermanovciach, Ivančinej, Kameníne, Novom Salaši, Ondavke, Poluvsí a v Rohove si voľby zopakujú ľudia preto, že starostovia sa tam vzdali funkcie.

V obciach Bátorove Kosihy a Ovčiarsko si voľby tamojší obyvatelia vypýtali sami, keď v miestnom referende svojich starostov odvolali. V Slizkom si budú ľudia voliť nového starostu pre úmrtie toho predchádzajúceho.

V obciach Holumnica, Lomnička a Zemianska Olča prišli obyvatelia o starostov pre právoplatné odsúdenie za úmyselný trestný čin. V Harakovciach budú voľby preto, že v predchádzajúcich nemal záujem o toto kreslo nikto.

V šiestich obciach si budú ľudia voliť nových miestnych poslancov za tých, ktorým z rôznych dôvodov zanikli mandáty. Voľby na 27. októbra vyhlásil predseda Národnej rady SR Pavol Paška.
 

Vyberte región